Корупција

Уапсен државен службеник

Барал поткуп од 200 евра од самостоен земјоделец за да му ја среди документацијата за да добие парична помош...

Повеќе
Време

Пролетен снег во Македонија

Температури под нулата. Западниот и југозападниот дел се покриени со 10-тина сантиметри снежна покривка...

Повеќе
Евроинтеграции

Балканот- проблем на Европа

Неодамна Жозеп Дол јасно истакна дека е потребно да се напредува и по досието за евроинтеграциите на Македонија...

Повеќе
„Маркарт“

Се гради во „Каласлари“

Наскоро германската инвестиција „Маркарт“ ќе ги исцрта контурите на објектот во велешката зона „Каласлари“...

Повеќе
  • „Љубовен жар“ на Татјана Лазаревска е песната која освои 432 гласа и ѝ донесе награда од 900.000 денари, односно 15.000 евра.

    Песната е дело на Драги Станков, а текстот на Огнен Неделковски.

    Младиот пејач Кирил Митовски го освои второт место и 10.000 евра, а третото место вредно 5.000 евра му пропадна на Ристо Краповски.